Haveplan


Haveplanen – Din vej til et bedre haveliv

Er dine haveplaner vokset dig over hovedet?
Kan du ikke overskue, hvordan dine forskellige haveideer vil spille sammen?
Eller mangler du inspiration til, hvad du skal gøre med haven?

Det kan enten være, at du lige er flyttet i et nyt hus, eller at du har boet det samme sted så længe, at det igen er tid til at se på haveindretningen.

top_img_4

Uanset om du overvejer ændringer af hele haven eller en del af den, er det en rigtig god ide med en professionel haveplan. For haveplanen sikrer, at du eller din anlægsgartner ved, hvad der skal bygges hvor, og at alle produktvalg fungerer godt sammen. Det kan være,

 • flisernes farver, formater og mønster
 • forhave og baghave indrettes forskelligt og stadig sammenhængende
 • om du skal bevare drivhuset og det gamle æbletræ. Og i bekræftende fald hvordan de skal tænkes ind i den samlede haveplan

En haveplan har meget med linjer, indretning af terrasser og opholdsrum at gøre, hvorimod et planteforslag giver dig et klart indtryk af,

 • at de planter, der trives i skygge, placeres ved hækken
 • at bedene har blomster, der springer ud på forskellige tider af året
 • de stedsegrønne rammer, som er med til at give dig det smukke vinterlandskab

Et planteforslag er ekstra tilvalg og kan med fordel udarbejdes efter en haveplan.

Uanset hvilke havedrømme, du har, er det vigtigste, at havearbejdet matcher dine ambitioner. For du skal ikke kun være glad for den have, du ser på tegningen. Du skal også kunne vedligeholde den i praksis, så havetegningen bliver levende.

Hvad indeholder en haveplan – tegning?

 • En farvelagt papirudgave af tegning og en sort/hvid kopi med posten
 • Et sort/hvid scan med e-mail
 • En beskrivelse af haven og overordnet idé til planter med e-mail
 • Evt. billeder og links til nærmere forklaring af idéen eller som inspiration til materialevalg med e-mail
 • Gennemgang af planen per mail eller telefon

Få hjælp til haveplanen af en havearkitekt

Som havearkitekt eller havedesigner, hjælper jeg dig med at få mere ud af haven på flere måder. Jeg spørger grundigt ind til, hvad du ønsker af din have, så den netop passer til dig og tænker ind, hvordan dit liv forventes at se ud om 10-20 år, så din have bliver fremtidssikret.

Du har en ide om, hvad du vil have ud af din have.  Jeg ved, hvordan du får det.  Derfor udfordrer jeg dine ideer.  Hvis ikke jeg kunne gøre dine ideer endnu bedre, ville jeg være overflødig.

Min baggrund for at lave en havetegning til dig er, at jeg både er uddannet anlægsgartner og havedesigner i Holland og har arbejdet med indretning af private danske haver siden 2002. Min viden og erfaring som anlægsgartner gør, at jeg ved, hvordan planter, afskærmning og terrasserum virker i praksis – og ikke bare i lærebøgerne. Som havedesigner kan jeg også rådgive dig om, hvilke produkter der vil dække dit behov bedst. Eksempelvis om den bedste løsning hedder herregårdssten, natursten, keramiske fliser eller måske ligefrem coatede betonfliser i indkørslen.


Pris for haveplan

Skal jeg lave en haveplan til dig, er opgaven – og prisen – delt i to:

Først kommer jeg på et to-timers besøg hos dig, hvor vi gennemgår dine ønsker for haven, og jeg undersøger hvilke særlige forhold, vi skal tage hensyn til.

Besøget koster 2.700 kroner + kørsel fra Varde.

Når jeg har set din have og hørt om dine konkrete ideer og behov, kan jeg give en ca. pris for at lave selve havetegningen.

Prisen for havetegningen ligger typisk mellem 4.500 og 8.500 kroner.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe 23 43 18 48 eller sende en mail.

Tøv ikke med at skrive til os – opnå bedre resultater, med en personlig plan for jeres nye uderum.