Plantevalg


Et planteforslag kan give et vedligeholdelses-nemt blomsterbed.

Kæmpe du mod ukrudt, fordi planterne bare ikke vil gro sammen? Ser dit rosenbed kedeligt ud, når roserne er færdigblomstret? Er træet blevet alt for stort til din lille have, og ligner det en jungle?

Har du svært ved at se hvordan du kan få sammensat planterne, sådan at de komme bedst til sin ret, er nemmest at passe og ikke bliver for store til bedet i din nyanlagte have?

Professionel planterådgivning vil være løsningen.

Faglig hjælp til den rigtige planteplan, gør bl.a. at

  • blomster og farver spiller sammen
  • der er vekslende blomstring fordelt gennem hele sæsonen
  • stedsegrønne buske og træer og visne plantetuer danner et flot vinterbillede
    du planter korrekt, for at opnå maksimal bunddække og sammenhæng
Struktur og bevægelse med græsser og stauder

Hvis du søger hjælp til planterne på f.eks. en planteskole, skal du nok få det hjælp du beder om. Impulskøb sker ofte, den plante blomstrer så flot … og til sidst bliver det ikke altid til en helhed. Du har bare ingen oversigt over, hvornår hvilke planter blomstrer, hvor de skal stå m.m. Du kan ikke nær-studere planterne hjemme i bøger eller på nettet, om det er nu dem du kan lide … du tager beslutning, mens du står på planteskolen.

Havearkitekten kan hjælpe dig med det rigtige plantevalg

En planteplan kan udarbejdes efter en haveplan og indeholder en planteliste og tilhørende plantetegning som viser:

  • antal af planter
  • danske og latinske plantenavne
  • højde af valgte planter
  • blomsterfarver og blomsterperioder
  • placering af planterne i din have

Du kan se nærmere på plantelisten og bl.a. finde ud af, om nu alle dine favoritter er med på listen og hvis ikke, om der er valgt noget som ligner din favorit meget. Det kunne jo være, at lige nøjagtig din ønskede blomst ikke kan stå på lerjord, i høj sol eller det forblæste sted, og at jeg har fundet en alternativ. Du kan også blive bekræftet i, at du får blomstring spredt over hele året, og at du kan glæde dig til den julerose, der komme til at blomstre i de mørke måneder.

En planteplan er også et godt værktøj at kunne overdrage /aflevere til din anlægsgartner. Planterne kan bestilles hjem efter listen, og sammen med tegningen er der ingen tvivl om, hvor hvilken plante skal plantes.

Har du ikke brug for en planteplan over hele haven, men bare til et bed eller to?

Har du stadig et lidt ’gammeldags’ rosen- eller staudebed i haven, og er du ked af, at det kun er lidt små stumper at kigge på om vinteren? Er træet blevet alt for stort til din lille have, og ved du ikke, hvad du kan plante i stedet for den jungle, det nu er blevet?

Så kan det godt være at en havebesøg af havearkitekten kan være løsningen.

På et ca. to timers besøg kan vi f.eks. bedømme hvilke eksisterende planter kan blive stående, flyttes eller fjernes. Vi lave en lille skitse over bedet og/eller en lille liste med navne over de planter som mangler, selvfølgelig med udgangspunktet i de planter der skal bevares og dine ønsker.

Pris for professionel planterådgivning

Planteplan udarbejdet efter en haveplan fra 3.000 kr.

Ved udarbejdelse af en planteplan uden en haveplan fra SMJ Havedesign starter det med en havebesøg på 2.700 kr. (+ kørsel) efterfølgende af en planteplan fra 3.000 kr.

Havebesøg med planterådgivning 2.700 kr. + kørsel

Ekstra time i haven 850 kr.

Tøv ikke med at skrive til os – opnå bedre resultater, med en personlig plan for jeres nye uderum.