Havearkitekt


Skal havearkitekten genoplive din havedrøm?

Hvad ser du, når du kigger ud af vinduet?

  • et ambitiøst projekt, der er vokset dig over hovedet?
  • en have, der engang var din drømmehave, men som du ikke kan overskue at holde mere?
  • den have, du drømte om, da du købte dit hus?

Tit er drømmen om en blomsterfyldt have med natursten og et smukt overdækket terrasserum, som naboerne kigger misundeligt efter, større end ambitionerne om at passe den i praksis. Måske har du tidligere kunnet leve op til dine egne krav, men din fysik kan ikke længere holde til at luge ud i højbedene eller klippe alle hækplanterne. Det kan også være, at du lige er flyttet, og den nye have viser sig at kræve langt mere havearbejde, end du havde forudset.

Uanset hvorfor du ikke bliver glad, når du kigger ud på din have, kan et kort besøg af havearkitekten gøre en større forskel, end du er klar over.

De løsninger, jeg tit foreslår mine kunder, er at

  • plante blomster i ned jorden i stedet for i krukker. Frost og sol har indflydelse på planternes vækst og trivsel når de står i krukker end når de er plantet i et blomsterbed
  • dække jorden til med planter, skærver m.m. i stedet for at have store betonstens overflader. Det vil gøre haven mere hyggeligt og indbydende
  • dele haven op med en let afskærmning. Det giver dig både hyggekroge i haven og læ, og du får den flotteste have, når planterne blomstrer op ad den

Og måske er der en fjerde løsning, der passer endnu bedre til dig.

Som havearkitekt ser jeg ikke kun på, hvilke unikke muligheder netop din have har. Jeg spørger også ind til, hvilket liv du gerne vil leve i din have.

Måske vil du gerne

  • lave mindst muligt havearbejde
  • opleve en hyggelig frokost på terrassen sammen med familien
  • nyde synet af en have, der blomstrer i alle regnbuens farver i løbet af sæsonen
  • have indrettet et nyt legeområde til din dejlige krudtugler

Jeg ser både på, hvordan haven skal indrettes, for at den passer til dig flere år frem i tiden, og hvordan uderummet ser ud om 5 eller 10 år. For du skal jo have glæde af indsatsen i mange gode havesæsoner fremover.


Hvad er prisen for en havearkitekt?

Alle opgaver begynder med et besøg i din have. Prisen ligger på 2.700 kroner + kørsel fra Varde. Her hører jeg om dine drømme og ønsker for din have. Efterfølgende kommer jeg med et tilbud på en haveplan, der passer til netop dine ønsker. Prisen for haveplanen ligger typisk mellem 4.500 og 8.500 kroner. En pris, der skal ses i lyset af, hvor mange penge du kan spare ved at planlægge hele anlægsforløbet, inden der stikkes en spade i jorden.

Nogle af dine haveideer kan du sikkert også drøfte med din anlægsgartner. Forskellen er, at jeg har specialiseret mig i selve haveindretningen, hvorimod gartneren primært arbejder med det praktiske i haven og oftest laver haveplaner som noget sekundært. Desuden har jeg specialiseret mig i private haver. Derfor kan jeg give dig en grundig vejledning i, hvilke havefliser du skal vælge. For det gør en forskel, om du vælger belægningssten eller keramiske terrassefliser.

Du er meget velkommen til at ringe 23 43 18 48 for at danne dig et indtryk af, om jeg er den rette havedesigner for dig. Du kan også sende en mail, så ringer jeg til dig.

De fleste af mine kunder kommer fra Varde, Esbjerg eller Vejle, men jeg besøger også gerne dig og din have andre steder i landet.