Landskabet og alle haver var fine …

Sidste års ukrudt, skæve græskanter og fliser som trænger til at blive rettet op eller skiftet ud, kunne ikke ses … Alt var dækket til med et fint lille lag af sne i det meste af landet. Nu når sneen er væk og de små skavanker er synlige igen, kan det være at du går og tænker på fornyelse i haven.

Det er et fint tidspunkt at sidde og planlægge f.eks. renovering af din terrasse. Prøv at finde ud af hvilke funktion terrassen skal have, hvordan den skal indrettes. Skal det være en solterrasse med et par liggevogne? Plads til de store grillmiddage med venner og familien, skyggeterrassen til at være væk fra solen eller noget helt andet? Hvilke materialer findes der til at lave terrasse af? Er der noget du falder for?

Det kan være at bedet du kigge ud på, ser meget trist ud. Ønskes der nogle planter som kan blomstre i sidste ugens kulde? Skal bedet blive mere insektvenligt eller skal den blomstre i nogle bestemte farver?

Det er også nu at køkkenhave skal planlægges… hvilken grøntsager skal der dyrkes, hvor skal de forskellige grøntsager stå (sædskifte) og hvor kan de frø købes …

Søg inspiration til dit næste haveprojekt f.eks. i mine samlinger på Pinterest og kontakt mig, så vi i fællesskab kan få dine haveidéer og planlægning klar til havesæsonen 2021!

Published by

Sjouke M. J. S.

Jeg hedder Sjouke Segers, er født i Holland og uddannet som blomsterbinder, anlægsgartner og havearkitekt. I året 2005 stiftede jeg SMJ Havedesign og i dag har jeg et spændende arbejde, med speciale i indretningen af private haver, hvor jeg hjælper andre med at udleve deres havedrømme.