Mit arbejde består for en stor del af at inspirere andre, derfor er det også dejligt, at man selv kan blive inspireret. Det bliver jeg bl.a. gennem tur ude i naturen, at læse fagblade, se på nye produkter, snakke med andre “grønne” folk, og jeg prøver hvert år at besøge nogle inspirationssteder. I år gik turen sidst i juni til Floriade Almere i Holland. Floriade har en lang historie …
I en verden, hvor naturen ofte må give plads til en kombination af bl.a. beton, glas og stål, er de grønne arealer ofte nøglen til en verden at være og leve i. I Floriades øjne er alle superhelte, hvad enten de arbejder som (anlægs)gartner, aspargesproducenter eller teknikere i drivhus.

Floriade samler disse helte hvert tiende år til verdens havebrugsudstilling. Eksperter fra hele verden præsentærer forskellige løsninger til at gøre vores byer sjovere, smukkere og ikke mindst i denne Floriade, mere bæredygtig.
Floriade vil inspirere til at leve grønnere og sundere og viser eksempler på, hvordan man kan berige de grønne arealer i dit område, så du er med til at bygge fremtidens grønne by.
Udover de nationale udstillere, viser ca. 30 lande deres kultur, planter, blomster og lokale innovationer til grønne byer.
En enkelt dag i det fineste solskin hvor vi tog på rejse gennem lande og forbi innovationer satte mange tænker i gang. Kan det virkelig passe? Hvordan vil det her ser ud til næste år? Hvad kræver det? Osv. Her en lille udpluk af billeder taget på min besøg til Growing Green Cities.

Træer er fremtidens vandforvaltere
Det er en kendt udfordring, at vandspejlet i havet verden over stiger, og kloden varmes op. Træer kan være en del af løsningen. Træer har en kølende effekt og er vandregulerende.
Floriade Expo har modtaget en flydende skov til låns. 20 Hollandske elmetræer er plantet i nogle brugte havbøjer fra Nordsøen og flyttet fra Rotterdam til Almere. De gør området grønnere, reducerer CO2 og partikler.
Mycelium parc
I Mycelium parken findes to projekter, der viser kraften og skønheden i et særligt biobaseret byggemateriale, mycelium. Smarte måder af at bygge med svampe og andre naturlige materialer.
Rødder som et naturligt bindemiddel
Mycelium er svampens rødder, som danner smukke netværk under jorden. Hvis man blander pulveriseret hamp, hør eller enhver anden afgrøde med stærke naturlige fibre med lidt svamp, opstår smukke, robuste, meget lette, brandhæmmende, vandafvisende, akustikpaneler inden for få uger. Det kan bruge indendørs eller som isolering mellem vægge, men også – med den rette naturlige coating – som facadeplader udenfor som på The Growing Pavilion. Svampen vokser ikke længere. Væksten er stoppet ved tørring og kan ikke længere afgive sporer.

The Growing Pavilion
En pavillon lavet af svampe, rishalm, kartofler, dunhammer og flere naturlige biobaserede materialer. Ved at vise hvert materiale så meget som muligt i sin rene form har det et særligt udseende.
Der kan læses mere vedr. denne specielle pavillon ved at besøge følgende hjemmeside www.thegrowingpavilion.com

Living Shelter
Living Shelter giver et indblik i, hvad fremtidens arkitektur kunne være. “Shelteret” kombinerer moderne teknikker med naturlige materialer og undersøger, hvordan vi kan bruge mycelium til byggeri.

Salt Water Cities, where land meets the sea.
De Forenede Arabiske Emirater har bygget en hel særlig pavillon, man føler virkeligt at man er i en anden verden. ‘Saltvandsbyer, hvor land møder havet’. Denne pavillon viser en innovativ tilgang til bæredygtighed i landets tørre, ørkenlignende miljø, hvor vandmangel, brændende varme og saltjord giver mange forskellige udfordringer.









Forskellige former for afskærmninger og møbler






Belgien har anlagt et moderne design med geometriske former. Alle valgte materiale er fuldt genanvendeligt eller nedbrydeligt og har lavt kulstofindhold. Fra jord, træ og hamp til naturligt komposterbar bioplast: Alt genbruges eller genanvendes efter Floriade. De fleste af de valgte planter forekommer i den belgiske natur og 80 % af planterne er spiselige.




Det “vilde” er også kommet til Floriade Expo 2022






Mere om Floriade på: https://floriade.com/en/
Published by