Går du med ønsker om at forlænge en dansk sommeraften eller havesæsonen med en havepavillon, orangeri eller anden form for overdækning?

Før du stirrer dig blind på en flot havepavillon, drivhus eller udestue, bør du gennemtænke formålet med ”drømmehuset” og dermed placeringen af dette. Det skal opfylde dine forventninger, drømme og dit behov.

Skal ”drømmehuset” fungere som f.eks.:
· Et luksus afslapningsområde midt i haven, som også kan bruges ved dårligt vejr?
· Et opholdsrum ved siden af dit udendørs spabad eller poolen?
· Et drivhusklima, så du kan dyrke eksotiske vækster?

Hvis man vil bruge en pavillon som opholdsrum ved terrassen eller et udendørs spabad, er det vigtigt at grænserne mellem ude og inde udviskes. Området skal være en helhed med nok plads og helst en smuk udsigt.

Vil man bruge sit orangeri til at dyrke planter, skal man huske stikordene: ventilation og skygge. Planterne kan komme til at svide om sommeren, et stort træ i nærheden af orangeriet kan sørge for den nødvenlige skygge til planterne.

Husk at din pavillon eller orangeri kan virke lille i nærheden af nogle store træer. Den samme pavillon kan lige pludselig være stor, når den står på en bar græsplæne uden bevoksning omkring sig.


Jeg, SMJ Havedesign, kan være behjælpelig med flere tips og fif vedrørende placering af dit drømmehus i haven. Du kan få lavet en havetegning hvor ’drømmehuset’ går ind i haven som helhed, og grænserne mellem inde og ude bliver visket ud.
Jeg tager selvfølgelig jeres drømme, ønske og behov som udgangspunkt til forslaget.

Du kan kontakt mig her.

Published by

Sjouke M. J. S.

Jeg hedder Sjouke Segers, er født i Holland og uddannet som blomsterbinder, anlægsgartner og havearkitekt. I året 2005 stiftede jeg SMJ Havedesign og i dag har jeg et spændende arbejde, med speciale i indretningen af private haver, hvor jeg hjælper andre med at udleve deres havedrømme.