Med udsigt til åbne landskaber

Et nyt hus bygges på en stor bakke. Der er en masse frisk luft omkring og en flot udsigt til det åbne kuperede landskab. Udfordringen ligger i ønsket om at beholde udsigten, samtidig med at der skal skabes hygge- og lækroge. Ud over det, skal uderumsarealet byde på gode parkeringsmuligheder og nok plads til at dreje ind og ud af garagen.

 

Bakken skal “tæmmes”

Et hus bygget på en bakke kan give nogle udfordringer ved indretning af udearealer. Et ønske om niveaufri adgang hele vejen rundt om huset løses her med kampestensmure. Murene deler bakken op i forskellige niveauer, kæmpe trappetrin, og giver for et jævnt areal omkring huset.

 

Brændte klinker og naturstensfliser

Flere terrasser ligger spredt i haven og i forbindelse med huset; der skulle altid kunne findes et sted i læ fremover.  Belægning på terrasserne består af en kombination af store naturstensfliser med et bord af brændte klinker. De store naturstensfliser markerer opholdsarealerne. Den valgte type natursten er ikke beregnet til at køre på.

Det store parkeringsareal (som samtidig er vendepladsen) laves af brændte klinker. Klinkerne egner sig godt til kørsel og kan lægges i forskellige mønstre, sådan at den store flade ikke bliver kedelig at se på.

 

Når planterne har vokset sig store …

Søjleformede træer giver højde i haven uden at de tager for meget af udsynet. Træerne former sammen med de stedsegrønne planter rammerne i haven. Beplantningen er med til at danne læ tæt ved huset og bryder alle de “døde” materialer, som huset og belægning er bygget af, dvs. planterne gør uderummet mere levende og trækker naturen helt tæt på huset.