Outrup børnehaves nye indgangsparti 

Børnehavens venner fra Outrup børnehave havde et ønske om at få etableret et nyt indgangsparti. Indgangspartiet skulle være indbydende for personale, børn og forældre. Projektet skulle udføres af forældrene og andre frivillige…

Efter en brainstorm med personale og børnehavens venner synes jeg, at børnenes legemuligheder skulle være i god harmoni med stiens funktionalitet. Det førte til forslaget af en kombination af to belægningstyper, de røde 20 x 5 cm klinker og 40 x 40 cm betonfliser.

cropped-tegning-11.jpg

Mønstret gør i dag, at børnene bruger det hver dag i deres leg…

”Du må kun gå på de røde sten!”

”I dag må jeg kun hoppe fra grå til grå, mor!”.

 Rumdeling omkring stien

Den lange sti fra lågen ved parkeringspladsen til selve bygningen brydes flere gange. Pergolaen med klatreplanter byder velkommen ved lågen. En lav, uklippet blomstrende hæk rammer området med pergolaen og den første del af stien ind og skærmer lidt af mod parkeringspladsen.

Stien fortsætter op mod bygningen og markeres med paradisæbletræer i begge sider. Træerne plantes i lidt forhøjede bede. Det forhindrer børnene i at køre ind i dem med deres små cykler.

Paradisæbletræerne har blomster om foråret, udvikler små prydæbler hen over sommeren, og deres blade får en flot efterårsfarve. Børn, forældre og personale kan følge med i sæsonernes skiften.

Mellem træerne giver stien direkte adgang til græsplænen og den nye store sandkasse med tilhørende træheste og hestevogn.

sandkassen

En lav, uklippet blomstrende hæk rammer området omkring det sidste del af stien ind.  Hækken sørger for at den eksisterende fuglevoliere og cykelskur kommer til at hænge sammen med stien. Stien giver her direkte adgang til begge indgange i hovedbygningen.

%d bloggers like this: