Uderum for gangbesværet

 

“En ujævn terrasse, kun tilgængelig med et par trin, giver store udfordringer for min kunde,” fortæller en anlægsgartner, da han kontakter mig. ” Blomster i bede kan ikke passes og vil med tiden gå til i ukrudt. Har du tid og mulighed for at hjælpe til med inspiration og en plan?”

Det viser sig, at sygdom og alder gør, at der skal tænkes i nye baner…  Brug af en rollator, og sommetider en el-scooter til at bevæge sig rundt er desværre blevet hverdagen.

 

Idéer til højbede og stier tager form 

Ønsket om at kunne røre ved blomster og jord realiseres  i form af højbede. Stien fra det eksisterende parkeringsareal stiger og bugter sig mellem højbedene til den højereliggende terrasse. Kanten på højbedene skal være bred nok til at sætte sig på under havearbejdet og byder på et sted til at hvile sig på, når der gås tur i haven.

Stien fra parkeringsarealet til terrassen laves buet. Det betyder, at stien ikke behøver at være så stejl for at fange hele højdeforskellen, og det gør det nemmere at komme frem til terrassen med rollatoren.

 

Linjer og former i haven bestemmer materialevalget

Buede stier kan ikke anlægges med alle typer belægning. Det er næsten umuligt at anlægge en buet sti af store fliser. Det giver enten store brede fuger for at dreje dem i den rigtige retning eller mange skæringer. Skæringer i store fliser for at få dem til at passe, pynter generelt ikke og tager tid at udføre. Små sten, i denne have teglklinker, egner sig bedst, og de følger linjerne af de buede højbede.

 

Haveplanen drøftes med anlægsgartneren

Materialerne og detaljerne gennemgås sammen med anlægsgartneren. Bagefter gav han en pris på opgaven og førte planen ud i virkeligheden.