Uderum glider over i naturen …

En lille slidt terrasse ind ved huset, en stor kedelig plads omkring terrassen med mørke skærver, men flot natur så langt øjet rækker.

Ved havebesøget viser det sig, at husets uderum ikke lever op til beboernes ønsker, og sammenspil af uderum med den omliggende natur savnes. En overdækket terrasse blev nævnt som et af de største ønsker. Denne skulle placeres i forbindelse med huset uden at den tager magten fra huset … Naturen skulle bydes ind.

 

Gulv og tag i den nye have

Overdækningen blev til en 5 x 7 m stor konstruktion af aluminium med glastag monteret op mod huset. De to korte sider lukkes også med glas for at give læ. Vedligeholdelsesnemme keramiske fliser bruges til uderummets gulv, de forskellige terrasser og stier. Der arbejdes med forskellige størrelser og farver fliser.

Uderummet opbygges symmetrisk med de ”døde” materialer som belægning og overdækning, den klædes på med planterne.

Planter og natur

En del af beplantning er stedsegrønne og danner sammen med bl.a. prydgræsser og nogle stauder struktur i haven. Alle sæsonsskift i haven og omliggende natur med de dertilhørende egenskaber kan opleves direkte fra huset og den overdækkede terrasse …

Om vinteren…

Prydgræsser står og pryder med deres færdigblomstrede blomsteraks i rimfrosten …, de giver edderkopper plads til at bygge en spindelvæv, som kan se magisk ud om morgenen, når de første solstråler kommer frem over skovens trætoppe. En anden del af planterne er gået i ”vinterhi” og kun en lille bunke med gamle bladrester og stængler er synlige. Under de gamle rester dannes der nye skud til næste forår.

 

Published by

Sjouke M. J. S.

Jeg hedder Sjouke Segers, er født i Holland og uddannet som blomsterbinder, anlægsgartner og havearkitekt. I året 2005 stiftede jeg SMJ Havedesign og i dag har jeg et spændende arbejde, med speciale i indretningen af private haver, hvor jeg hjælper andre med at udleve deres havedrømme.