I stil med huset …

En stor renovering af huset var næsten afsluttet, og orangeriet stod frem midt i byggefasen, da jeg mødte en dag i Vejle. ”En have som passer til huset og til orangeriet. En have med rigeligt af plads til børn og barnlige sjæle, nyttehave og afslapning.”

Interessen og budgettet til en anderledes belægning end betonfliser var til stede og gav mig lov til at designe en have med haveklinker på indkørsel og parkeringsarealer, keramiske fliser kombineret med de samme klinker til terrasserne m.m. (Der kan ikke køres på keramiske fliser med biler og andre køretøjer, men de egner sig rigtig godt til terrassearealer)

Idéerne bobler frem …

En sti, hvor keramiske fliser er lagt som trædesten mellem haveklinker, viser vej fra p-plads til hoveddøren og nyttehaven. Nyttehaven afskærmes fra p-pladsen af en enkel pergola placeret i en takshæk. 4 højbede, som ligger to og to, former basen til krydderurter og grøntsager. På krydset af de 4 højbede giver en pergola højde i denne del af haven, samtidig kan den bruges som støtte til vin, stangbønne m.m.

Indgangsstien fører forbi nyttehaven og til det højere liggende niveau med terrassen mellem hus og pavillonen. Terrassen laves af keramiske klinker med et bord af klinker, dvs. nogle rækker klinker rundt om en flade af keramiske klinker som en ramme omkring et maleri …

En nedgravet trampolin, gynge i forbindelse med pergolaen, træstamme som balancebom, hængekøje og en lang stenmelssti gennem haven til små (elektriske) køretøjer m.m. lægger op til leg og bevægelse i haven.